Nieuws

Politie doet inval en onderzoek bij café Arabica

Donderdagavond hebben de politie en recherche een inval gedaan in café Arabica in de Vanillestraat in Kruidenwijk. De inval zou volgens de politie te maken hebben met mogelijke drugshandel en het overtreden van de opiumwet. Alle bezoekers die op het moment van de inval in het café aanwezig waren, zijn gecontroleerd. Meerdere personen zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

De omgeving is ruim afgezet. Een drugshond zoekt in de auto`s van de gasten naar eventuele aanwezigheid van verdovende middelen. Het onderzoek zal nog enige tijd in beslag nemen.

Rondom het café is na aanhoudende klachten vanuit de buurt enige tijd geleden al cameratoezicht geplaatst. Ook heeft de onrust in en rondom café Arabica al diverse keren op de politieke agenda gestaan. Een motie van de PVV om het café te sluiten wist toen geen meerderheid te behalen in de raad.

Update 16:30
Er werden in totaal negen personen aangehouden. Vijf omdat zij verdovende middelen bij zich hadden. Dit zijn mannen van tussen de 25 en 51 jaar, allen uit Almere. Eén persoon stond gesignaleerd, één kon zich niet legitimeren en één persoon vanwege het in bezit hebben van pepperspray. Ook de eigenaar werd aangehouden.

Tijdens de zoeking zijn meerdere kleine hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Ook zijn een mes, sealbags, een Ipad, een laptop, een gsm en geld in beslag genomen. Alle verdachten werden op het politiebureau verhoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *