Kort nieuws

Ongeval met meerdere auto’s op de A27

Dinsdagochtend rond 08:00 uur heeft er op de A27 ter hoogte van de Stichtse Brug een ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval waren meerdere auto’s betrokken.

Onder andere een traumahelikoper werd gealarmeerd om assistentie te verlenen. Bij het ongeval raakte ten minste één persoon gewond. Door het ongeval moesten twee rijstroken worden afgesloten. Alleen de vluchtstrook was beschikbaar om het ongeval te kunnen passeren.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de oorzaak en omstandigheden van het ongeval.

Door het ongeval ontstond er een lange file van ongeveer negen kilometer lang. Rond kwart over tien werden alle rijstroken vrijgegeven.

UPDATE 1-10-2014: De politie laat weten dat er bij het ongeval drie auto’s waren betrokken en dat er twee personen gewond zijn geraakt. Een 34-jarige vrouw uit Almere reed over de A27 richting Hilversum. Op de weg was een file ontstaan waarvoor ze moest stoppen. Plotseling reed een auto achterop haar auto. De bestuurder, een 18-jarige man uit Almere, had vermoedelijk de file niet gezien. De auto van de Almeerse schoot tegen de auto voor haar, bestuurd door een 42-jarige man uit Drachten, die niet gewond raakte.

De Almeerse kon zelf uit haar auto komen en werd met verwondingen aan haar bovenlichaam overgebracht naar een ziekenhuis. De 18-jarige Almeerder was niet bij kennis en zat bekneld. De brandweer bevrijdde hem uit zijn auto waarna hij met hoofdletsel overgebracht werd naar een ziekenhuis.

Foto’s: Els Lindeboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *