Nieuws

Nieuwe brandweerkazerne officieel geopend

Vrijdagmiddag is de nieuwe brandweerkazerne aan de Veluwsekant officieel geopend. Na toespraken van brandweercommandant Gerrit Spruit, architect Jeroen Soer en voorzitter van de veiligheidsregio Annemarie Jorritsma werd er getoast op de officiële ingebruikname van de kazerne. Dit werd vooraf gegaan met de onthulling van een doek met daarop het stadshart van Almere die in de kazerne zal worden opgehangen. “Trots om te dienen voor Almere. Dit impliceert ook het doek. En het doek wordt aangeboden door de medewerkers van de posten in Almere. Iedereen die binnenkomt, ziet als eerste deze blik”, zo verklaarde teamleider Brandweerzorg regio Zuid Jeffrey Kater de keuze voor de afbeelding.

De bouw van de kazerne is sneller gegaan dan verwacht. Na de start in oktober 2013 werd op 30 januari al het bereiken van het hoogste punt gevierd. Op 4 augustus werd de kazerne voor het eerst volledig gebruikt toen tegelijkertijd de voormalige kazerne aan de Steiger in Haven buiten gebruik werd gesteld.

Het nieuwe gebouw heeft naast de remise, waar de verschillende voertuigen staan opgesteld, ook een sportvoorziening en diverse kantoren. Een spreekkamer waarin besprekingen, briefings of trainingen plaatsvinden is ook aanwezig. De bovenverdieping bestaat uit acht slaapvertrekken, een woonkamer met open keuken en een dakterras. Vanaf de eerste verdieping kan men door middel van een glijpaal direct naar de remise als men met spoed met uitrukken. Door de ligging van de kazerne wordt de aanrijtijd van een aantal gebieden flink verbeterd. Een boothelling voor de kazerne zorgt er ook voor dat de boot van de brandweer zeer snel het Weerwater op kan varen bij een eventuele calamiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *