Nieuws

Café Arabica drie maanden gesloten door burgemeester

Burgemeester Jorritsma heeft Café Arabica in de Vanillestraat voor drie maanden gesloten. De burgemeester heeft deze bestuurlijke maatregel genomen, nadat bij de inval van politie Midden Nederland op 25 september jl. in Café Arabica een handelshoeveelheid softdrugs is aangetroffen. Gelet op het belang van de openbare orde, om de rust te herstellen én het signaal af te geven dat dergelijke praktijken niet worden toegestaan is Café Arabica tijdelijk gesloten. Sluiting van het café is ook belangrijk voor het terugdringen van de overlast in de buurt.

Inval politie

Donderdag 25 september heeft de politie aanhoudingen verricht in een horecagelegenheid aan de Vanillestraat.

Donderdag rond 22:00 uur werd een inval in de horecagelegenheid gedaan. De aanwezigen zijn allen gecontroleerd. Er werden negen personen aangehouden. Vijf omdat zij verdovende middelen bij zich hadden. Dit zijn mannen van tussen de 25 en 51 jaar, allen uit Almere. Eén persoon stond gesignaleerd, één kon zich niet legitimeren en één persoon vanwege het in bezit hebben van pepperspray. Ook de eigenaar werd aangehouden.

Tijdens de zoeking zijn meerdere kleine hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Ook zijn een mes, sealbags, een Ipad, een laptop, een gsm en geld in beslag genomen. Alle verdachten werden op het politiebureau verhoord.

Ook de aanwezigen in een nabij gelegen snackbar werden gecontroleerd. Daar werden geen verdovende middelen aangetroffen. Wel werd een mes aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *