Persberichten

Bestuurder negeert stopteken en slaat op de vlucht

Grote politiecontrole in Almere Buiten 3Zondagmiddag 21 september heeft de politie een achtervolging gehad door Almere, eindigend op de Rijksweg A6. De bestuurder van de auto wist te ontkomen. De politie zoekt getuigen.

Rond 14.40 uur fietsten agenten over de Nieuw Caledoniestraat, toen er van links een auto kwam rijden die geen voorrang verleende. De auto, een Renault Megane station met een Belgisch kenteken, kon nog net stoppen, waardoor ze niet in botsing kwamen. De agenten gaven de bestuurder van de auto een stopteken, maar deze ging er met hoge snelheid vandoor over de Fijistraat, Guamstraat om vervolgens op de Spectrumdreef uit te komen. Tijdens de achtervolging moesten enkele spelende kinderen opzij springen.

Op de Spectrumdreef keerde het voertuig, waarbij de auto een van de agenten aanreed. Hierna ging de auto ervandoor richting de Rijksweg A6, waar hij moest uitwijken voor een andere auto en ging spookrijden. Na ongeveer 30 meter spookrijden ging de bestuurder weer naar de goede rijbaan om zijn weg te vervolgen richting de A6.

De politie is op zoek naar getuigen van deze achtervolging. Heeft u iets gezien of weet u meer over de bestuurder of dit voertuig? Neemt u dan contact op met de politie in Almere via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *