Kort nieuws

Zwaan laat zich niet vangen

Donderdagavond is de dierenambulance gebeld omdat er in de Hoge Vaart ter hoogte van Tussen de Vaarten zuid een zwaan zou zwemmen die mogelijk hulp nodig had. De zwaan bleek een vishaakje in z`n bek te hebben en rondom de nek zat visdraad gedraaid.

Medewerkers van de dierenambulance hebben enige tijd geprobeerd de zwaan naar de kant te lokken om hem daar te kunnen vangen en bevrijden. Na een paar uur tevergeefs de zwaan te hebben gelokt is de brandweer ingeschakeld. De brandweer, die inmiddels al naar het viaduct van de A6 moest rijden, kwam met duikers om de zwaan vanuit het water te vangen. Het dier liet zich niet vangen en zwom weg van zijn jongen.

De dierenambulance besloot toen om de situatie te laten rusten omdat hij anders mogelijk zijn jongen zouĀ verlaten. Vandaag zal de zwanengroep Almere opnieuw een poging doen de zwaan te vangen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *