Persberichten

Zes verdachten aangehouden na vondst nepvuurwapen

politie persIn de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus zijn rond 03.00 uur drie mannen en drie vrouwen als inzittenden van een auto aangehouden op de Spoordreef.

Die nacht controleerden agenten op de Spoordreef het voertuig waar zes personen in zaten. Toen er gevraagd werd naar het rijbewijs en het kentekenbewijs van het voertuig zag een agent in het dashboardkastje een handgreep van een vuurwapen. Uit veiligheidsoverwegingen werd er een zogeheten uitpraatprocedure gestart om zo de verdachten voor de agenten op een veilige manier uit het voertuig te laten stappen. Het zestal, drie vrouwen van 16, 17 en 20 jaar allen afkomstig uit Amsterdam en drie mannen in de leeftijd van 18, 21 en 22 jaar oud afkomst uit Belgiƫ, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwapen dat werd gezien bleek een nepwapen te zijn, die niet van echt te onderscheiden was. Dit nepwapen is in beslag genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *