Nieuws

Verkeerscontrole in Almere Buiten

De politie heeft woensdagavond een verkeerscontrole gehouden op 2 locaties in Almere Buiten. Met behulp van de ANPR (Automatische NummerPlaat heRkenning) werden automobilisten gecontroleerd en wanneer de apparatuur aansloeg werd de bestuurder naar een controlepost geleid. Eén van de controleposten was ingericht op een parkeerplaats op de Bouwmeesterweg. Voor dit doel was de doorgang naar de G.T. Rietveldstraat tijdens de controle afgesloten.

De ANPR werd met name gebruikt voor het identificeren van inbrekers en criminele jeugdgroepen. Daarnaast werd er gecontroleerd op alcoholgebruik en overige verkeersovertredingen, zoals het niet dragen van de autogordel en het niet handsfree bellen. Verder zijn er diverse controles uitgevoerd op de technische staat van voertuigen.

In drie gevallen probeerde een bestuurder de controle te ontlopen door ervandoor te gaan, waar een achtervolging door de politie op volgde. Bij alle drie is een verdachte aangehouden en verbaal opgemaakt.

Inrijden op politieagent
Eén automobilist die zich aan de controle probeerde te onttrekken reed daarbij in op een politieagent. De agent trok zijn dienstwapen en loste een schot op de band van de auto. De verdachte reed door, maar werd kort daarna door assisterende eenheden aangehouden op de Zuylesteinstraat. De verdachte, een 17-jarige inwoner van Almere, werd ingesloten.

Verder zijn de volgende bekeuringen opgemaakt:

• 1 x negeren volgteken
• 1 x niet tonen identiteitsbewijs, waarop een aanhouding met verzet volgde
• 6 x niet tonen rijbewijs
7 x rijden zonder rijbewijs
• 1 x niet dragen gordel
• 1 x los liggende lading
• 1 x Wam (Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen)
• 1 x mobiel bellen
• 4 x fietsen zonder licht
• 1 x lopen op de rijbaan
• 1 x openbare dronkenschap

Vooral het aantal keer rijden zonder rijbewijs werd door de politie opvallend genoemd. Eerder deze week werd in Buiten ook al een grote verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 54 bekeuringen uitgedeeld en werden 21 kentekenbewijzen van scooters/brommers in beslag genomen.

2 gedachten over “Verkeerscontrole in Almere Buiten

 • Gerard M.

  Niet om aanvallend te zijn, maar de koffie mag wel stromen als ik dit bericht lees.

  “waar een achtervolgingen door de politie op volgde”.

  Beantwoorden
  • Jos van der Lelie

   Dat klopt helemaal Gerard, het artikel was een beetje gehaast geplaatst omdat mijn koffievisite voor de deur stond! Inmiddels aangepast, bedankt! :)
   ^JvdL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *