Nieuws

Veiligheidstour gemeente bezoekt Almere Buiten

De Veiligheidstour van gemeente Almere heeft zaterdag Almere Buiten bezocht. Het doel van de Veiligheidstour is om input te verzamelen voor het nieuwe veiligheidsplan voor de komende vier jaar. Daarom gaan burgemeester en wethouders, verschillende medewerkers van de gemeente, de politie en de andere veiligheidspartners in gesprek met de inwoners van Almere.

In Almere Buiten waren burgemeester Annemarie Jorritsma en wethouder Henk Mulder aanwezig om bewoners te woord te staan op het C. van Eesterenplein in de Bouwmeesterbuurt en daarna op het Globeplein in het centrum. Zij werden daarbij ondersteund door Olaf de Koning, veiligheidsmanager van de gemeente voor Almere Buiten, en meerdere medewerkers van de gemeente. Het was duidelijk dat er gretig gebruik werd gemaakt van de mogelijkheid om een gesprek aan te gaan, want zowel de burgemeester als de wethouder waren continu met Almeerders in gesprek. Er was zelfs een wachttijd voor een speeddate met de burgemeester of de wethouder.

Maar ook de politie, vertegenwoordigd door teamchef Tom Nauta van bureau Almere Buiten, enkele wijkagenten en een jeugdagent, werden door bewoners aangesproken over allerlei zaken. Medewerkers van Handhaving en het team Inbraakpreventie waren aanwezig met een stand vol informatiemateriaal en gaven o.a. tips en informatie over beveiliging van de woning.

Bij een eerdere veiligheidstour werden de bijeenkomsten binnen georganiseerd, bijvoorbeeld in een school of buurthuis. “Nu komen we naar buiten, op straat. In een winkelgebied hopen we het meer laagdrempelig te maken zodat de inwoners makkelijker het gesprek met ons aan kunnen gaan”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. In Almere Buiten is die opzet zeker geslaagd. Bewoners hebben zeer nuttige en bruikbare informatie aangedragen.

Het was de vierde keer dat de Veiligheidstour naar de bewoners toekomt deze zomer. De stadsdelen Almere Haven en Almere Stad-Oost zijn voor de zomervakantie al bezocht en vorige week stond de tour in Almere Poort. Op woensdag 27 augustus is Almere Stad-West aan de beurt en de tour wordt afgesloten op woensdag 3 september in Almere Centrum. Bij deze laatste sessie zijn mensen uit heel Almere welkom, bijvoorbeeld omdat zij de bijeenkomst in hun eigen stadsdeel hebben gemist. Informatie over de Veiligheidstour is terug te vinden op de website van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *