Persberichten

Twee helers aangehouden in Buiten

PolitielogoMaandag heeft de politie twee helers aangehouden in Almere Buiten. Beiden werden betrapt met een gestolen fiets.

Tijdens een verkeerscontrole op de Laan der V.O.C. zagen agenten rond 10.35 uur een man op een damesfiets rijden. Zij controleerden het framenummer en de fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. Zij namen de fiets in beslag en hielden de man, een 46-jarige Almeerder, aan. Rond 11.25 uur zagen agenten bij een verkeerscontrole op de Evenaar een man fietsen op een fiets zonder slot. Bij controle bleek het framenummer onleesbaar gemaakt te zijn. De man, een 34-jarige Almeerder, moest mee naar het bureau voor verhoor.

Registreer uw eigendommen

De kans op succesvolle opsporing van woninginbrekers, dieven en helers wordt vergroot als mensen hun waardevolle spullen registreren. Als aangevers bij de aangifte direct een lijst met de unieke frame- en serienummers van bijvoorbeeld apparatuur en foto’s van sieraden kunnen geven, kan de politie gevonden buit sneller koppelen aan de rechtmatige eigenaar, maar het geeft vaak ook aanwijzingen naar het spoor van de dader(s). Een hulpmiddel voor het snel en makkelijk registreren van eigendommen is verwerkt in de app ‘stop heling’. Met deze app kan ook via het invoeren van serienummers gecontroleerd worden of aangeboden goederen als gestolen geregistreerd staan. U kunt de serienummers van uw apparaten ook gewoon noteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *