Nieuws

Twee gewonden bij woningbrand Prozastraat

Bij een woningbrand aan de Prozastraat zijn in de nacht van zondag op maandag twee personen gewond geraakt. Eén van de slachtoffers werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer werd om half twee gealarmeerd voor de brand, die in een slaapkamer woedde. Omdat het meteen bekend was dat er zich nog twee personen in de woning zouden bevinden werd er met groot materieel uitgerukt, onder meer met de hoogwerker. De ambulancedienst kwam met drie ambulances ter plaatse en ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam werd opgeroepen. Er werd opgeschaald naar middelbrand en de brandweer betrad de woning om te zoeken naar de bewoners die nog binnen zouden zijn. Al vrij snel werden twee slachtoffers naar buiten gebracht. Een vrouw kon op eigen kracht de woning verlaten. Zij had last van ademhalingsproblemen. Een man werd door de brandweer uit de woning gered en moest worden gereanimeerd.

Hoewel de rookontwikkeling hevig was, was de brand zelf snel onder controle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *