Nieuws

Jongens van 8 en 9 jaar oud aangehouden voor vernieling begraafplaats

PB_0006De politie heeft woensdag twee zeer jeugdige verdachten aangehouden. De jongens worden verdacht van het plegen van vernielingen aan graven op een begraafplaats in Almere Stad.

De afgelopen dagen kwamen bij de politie meerdere meldingen van vernieling aan graven op een begraafplaats aan de Kruidenweg binnen. De politie startte direct een onderzoek. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar twee jongens van 8 en 9 jaar oud uit Almere. In een gesprek met de jongens gaven zij aan verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen. De politie heeft de ouders van de jongens direct op de hoogte gesteld van de vernielingen. Omdat de jongens jonger zijn dan 12 jaar zal er verder geen strafrechtelijk vervolg zijn. Wellicht zal er civielrechtelijk nog gekeken worden naar schadevergoeding. De benadeelden van de vernielingen zijn inmiddels in kennis gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *