Nieuws

Verdachte koffers op treinstation centrum blijkt loos alarm

Woensdagmiddag is het station Almere Centrum korte tijd ontruimd geweest na de vondst van twee verdachte koffers. Hulpdiensten en NS medewerkers ontruimden het station en ook werd het bus- en treinverkeer stilgelegd. De koffers zouden onbeheerd zijn aangetroffen in de stationshal, het ging hierbij om twee grote vakantiekoffers. Na ongeveer een half uur meldde de eigenaar van de koffers zich bij de politie. De eigenaar nam de koffers mee naar een veldje achter het station waar hij onder (op enige afstand) toeziend oog van de politie liet zien dat er kleding in de koffers zat. De politie heeft direct hierna het station weer vrijgegeven. Hierdoor kon het bus- en treinverkeer weer op gang komen. De politie heeft de koffers meegenomen naar het politiebureau. Wat er met de eigenaar is gebeurd is niet bekend.

Door de sluiting van het station hebben enkele honderden reizigers vertraging opgelopen. Inmiddels is het trein- en busverkeer weer volgens de normale dienstregeling in gebruik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *