Nieuws

Politieauto tijdens spoedrit betrokken bij aanrijding en over de kop geslagen

Donderdagmiddag rond half drie is een politieauto in aanrijding gekomen met een andere auto en over de kop geslagen.

Twee politieauto’s reden als voorrangsvoertuig, onder voering van zwaailichten en sirenes, over de Cinemadreef naar een melding op het Spoorbaanpad in Parkwijk. Het eerste noodhulpvoertuig stak de kruising met de Veluwedreef over. Toen het tweede voertuig daarachter volgde kwam deze op de kruising in botsing met een auto die op de Veluwedreef reed. Door de aanrijding draaide de politieauto om de as, sloeg over de kop en kwam op de Parkwijklaan weer op de wielen tot stilstand.

Alle hulpdiensten werden gealarmeerd in verband met mogelijke beknelling van inzittenden. In de andere auto zaten meerdere personen, waaronder kinderen en een baby. De brandweer heeft geassisteerd bij het uit de auto’s halen van de slachtoffers. Beide agenten zijn in verband met mogelijk nek- of rugletsel op de werverplank geïmmobiliseerd en door ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. De inzittenden van het andere voertuig bleken ongedeerd.

De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie doet onderzoek naar de aanleiding van het ongeval.

De melding op het Spoorbaanpad, waar de agenten naartoe onderweg waren, betrof een ongeval met een scooter. Bij dat ongeval kon een lichtgewond slachtoffer ter plaatse worden behandeld door ambulancepersoneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *