Nieuws

Politie schiet verwarde man neer in Stedenwijk

Donderdagochtend rond kwart voor acht is een verwarde man door de politie neergeschoten in Stedenwijk. De politie kreeg kort daarvoor een melding gehad dat de man in een psychotische gemoedstoestand was en bekenden van hem bedreigde in een woning aan de Naardenstraat. Hij richtte ook vernielingen aan de woning aan. Toen de politie arriveerde kwam de man naar buiten en vernielde met een schroevendraaier een politieauto en bedreigde even later de agenten hiermee, waarna zij de man met een aantal schoten in zijn been hebben uitgeschakeld. Twee ambulances en de traumahelikopter uit Amsterdam kwamen ter plaatse gekomen om hem medische hulp te bieden. Het slachtoffer is vervolgens naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Het is onbekend hoe hij er aan toe is. Een deel van de Naardenstraat werd afgezet voor het onderzoek naar het incident. Dit wordt uitgevoerd door de Forensische Opsporing in samenwerking met de Rijksrecherche.


Foto 4: Bob Friedländer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *