Persberichten

Gezocht: Dief van rode motorfiets Yamaha R1

Een 33-jarige motorrijder parkeert op donderdag 19 juni 2014 om 16.00 uur zijn motor bij zijn huis op de Neptunussingel. Hij zet de motor vast met meerdere sloten. Als Hij de volgende ochtend rond 08.00 uur weer buiten komt en de motor wil pakken, blijkt die gestolen. De politie zoekt de nog onbekende dief of dieven en de gestolen motor.

 

De 33-jarige Almeerder zet de motor ’s middags vast met een stuurslot, een remschijfslot door de remschijf en ook nog een kettingslot. Met dat kettingslot maakt de man de motor vast aan een lantaarnpaal. De  Hij treft de volgende ochtend alleen nog een doorgeknipt kettingslot aan. De motor waarom het gaat is een rode Yamaha R1, met het kenteken MR-TS-48, van het bouwjaar 2005.

Bestelbusje of aanhanger?

De politie denkt dat de dieven de motor niet rijdend hebben meegenomen, maar dat ze een bestelbusje of aanhanger hebben gebruikt. De eigenaar had namelijk een remschijfslot gebruikt. Zo’n slot is over het algemeen moeilijk te forceren. Dat slot is ook niet achtergebleven op de plek van de diefstal en dat zou anders vermoedelijk wel gebeurd zijn. Verder heeft de eigenaar in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni geen verdachte geluiden gehoord, zoals het starten van de motor

Vragen

  • Bent u getuige geweest van de motordiefstal?
  • Heeft u op donderdagavond 19 juni of in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juni iets verdachts gezien op of in de buurt van de Neptunussingel?
  • Heeft u de rode Yamha R1, kenteken MR-TS-48, na vrijdagochtend 20 juni ergens gezien?
  • Weet u misschien wie de dief is / de dieven zijn?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Foto`s

Bron: Politie Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *