Persberichten

Getuigen gezocht van aanranding

politiebureauIn de ochtend van donderdag 17 juli hielden agenten een verdachte aan op verdenking van aanranding. De recherche doet verder onderzoek en zoekt onder andere getuigen en de eigenaresse van een specifieke fiets.

Rond 07.20 uur werd een medewerkster van een bedrijf aan de Koopmanstraat lastig gevallen door een man. Hij betaste en bedreigde haar. De verdachte ging er vervolgens, lopend met een fiets aan de hand, vandoor richting de Grote Markt. Daar bedreigde hij een ander personeelslid van een bedrijf en gooide met een terrasstoel. Omstanders kregen hem onder controle en schakelden rond 07.30 uur de politie in. Agenten hielden de verdachte, een 34-jarige man uit Zeewolde, aan. Hij zit vast en wordt dinsdag 22 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Recheronderzoek

De recherche startte direct een onderzoek een heeft een aantal vragen:

  • Getuigen en/of mensen van de aanranding op de Koopmanstraat en/of mensen die de verdachte gezien hebben tussen de Koopmanstraat en de Grote Markt, wordt verzocht contact op te nemen.
  • Ook verklaarden getuigen dat de verdachte voor de aanranding een andere vrouw zou hebben lastig gevallen. De recherche verzoekt deze vrouw om contact met hen op te nemen.
  • Het is onduidelijk of de fiets waarmee de verdachte liep zijn eigendom is. Het gaat om een zwarte ‘oma’ dames fiets van het merk HEMA. Er zitten blauwe fietstassen met witte stippen op, een grijs defect kettingslot en in de fietstassen zaten kindersokjes en lipgloss. Degene die de fiets herkend als haar eigendom wordt ook verzocht contact op te nemen met de recherche.

De recherche in Almere is te bereiken via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *