Nieuws

Scooterrijdster lichtgewond na aanrijding met bus

Bij de bushalte op het sportpark Fanny Blankers Koen is dinsdagmiddag een scooterrijdster lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een stadsbus. De bus naderde de oversteekplaats in het fietspad dat tussen de Bouwmeesterbuurt en de Waterwijk loopt toen op dat moment een scooter de busbaan overstak. De chauffeuse van de bus maakte een noodstop en week uit maar kon niet voorkomen dat de scooter onder de bus belandde en enkele meters werd meegesleurd.

Het slachtoffer werd door het toegesnelde ambulancepersoneel nagekeken maar bleek niet ernstig gewond te zijn geraakt. Een lichte verwonding werd ter plaatse verzorgd, zij hoefde niet te worden vervoerd naar het ziekenhuis. In de bus raakte verder niemand gewond.

Stremming

Door het ongeval is de busbaan enige tijd gestremd geweest. Het busverkeer uit Almere Buiten werd via de vlak bij deze halte liggende keerlus terug geleid naar Almere Buiten. Bij het keren kwam een gelede bus echter vast te staan, omdat de bocht net te krap was en de bus met de voorkant tegen de haag langs de busbaan kwam te staan. Vanwege de krappe boog stond de bus echter zodanig geschaard dat de automatische beveiliging verhinderde om achteruit te rijden. Voor deze bus kwam de Technische Dienst ter plaatse om de beveiliging te overbruggen en de bus onder begeleiding een stukje achteruit te laten rijden en daarmee de stremming te verhelpen. Nadat beide bussen hun weg konden vervolgen werd de dienstregeling weer hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *