Nieuws

Gewonde bij mestwerkzaamheden

Op een boerenbedrijf aan de Reigerweg in Zeewolde is woensdagmiddag een werknemer gewond geraakt tijdens werkzaamheden bij een mestput. Bij het mengen van mest werd de medewerker bedwelmd door vrijkomende gassen en raakte onwel. Hij werd door twee andere werknemers uit de stal gehaald en in de buitenlucht gebracht, waarop de hulpdiensten werden gealarmeerd.

Het giftige gas kwam vrij door mestverwerking. Wanneer verwerking binnen plaatsvindt kan dat problemen geven, met name wanneer er niet of onvoldoende geventileerd wordt.

Vanwege de aard en de omstandigheden van de melding werden er door de hulpdiensten twee ambulances, een traumahelikopter en de brandweer ter plaatse gestuurd. Het slachtoffer is per ambulance met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De trauma arts heeft daarbij assistentie verleend. De brandweer van Almere Buiten heeft de stal waarin de gassen waren vrijgekomen langdurig geventileerd. De tweede ambulance is daarbij volgens procedure uit voorzorg ter plaatse gebleven totdat de gevaarzetting was opgeheven.

De oorzaak van het bedrijfsongeval zal nader worden onderzocht. De aard van de verwondingen van het slachtoffer is onbekend.

Update 19/6: De boer maak het inmiddels weer goed, hij ligt in het ziekenhuis en is aanspreekbaar, staat op de website van omroep Flevoland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *