Nieuws

Update: Brandlucht AH XL lijkt brandstichting

De brandweer is dinsdagavond gealarmeerd nadat medewerkers van de Albert Heijn bij de Schippergarage in het stadshart een sterke brandlucht roken. Het ventilatiesysteem gaf een foutmelding met daarbij waarschuwing van brand, waarna de winkel is ontruimd. De brandweer heeft met behulp van een ladder het ventilatiekanaal gecontroleerd. Ondertussen lag er een slang klaar om de mogelijke brandhaard te kunnen bestrijden. Na grondig onderzoek op verschillende plaatsen heeft de brandweer niks aangetroffen. Wat de oorzaak is van de brandlucht en de foutmelding is bij ons onbekend. De winkel is de rest van de avond gesloten gebleven en een monteur handelt het defect verder af. Na ruim een uur konden de hulpdiensten retour en de medewerkers weer aan het werk.

Update 18/6: De oorzaak van de brand gisteravond in de AH XL blijkt geen storing in het ventilatiesysteem te zijn geweest. Een vrouw die woensdagmorgen rond half tien boodschappen deed kwam in een schap een kaars tegen met daarboven houten dienbladen. In de dienbladen was een gat gebrand. De politie kan het morgen pas bevestigen, laat een woordvoerder HV-Almere weten. De vrouw heeft van het winkelpersoneel bloemen gehad.

Update 19/6: De voorlichter van de politie bevestigt het verhaal van de kaars. Volgens de politie heeft de kaars weinig schade aangericht en is de politie een onderzoek gestart na de oorzaak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *