Persberichten

240 auto’s gecontroleerd bij grote verkeerscontrole in Poort

Grote politiecontrole in Almere Buiten 3De politie hield donderdag 12 juni tussen 14:30 en 22:00 uur een grote verkeerscontrole op een terrein aan de Olympialaan nabij de A6 in Almere-West- Poort.

Deze controle hield de politie samen met de Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Douane , de Dienst Vervoer en Ondersteuning en de gemeente. Bij de controle werd gebruik gemaakt van ANPR-apparatuur (Automatische Nummer Plaat heRkenning). Motoragenten van politie haalden de ‘hits’ uit het verkeer. Het doel van de controle is het bevorderen van de (verkeers)veiligheid en toezicht te houden op de verkeersstromen rond Almere.

Bekeuringen
In totaal heeft de politie 240 voertuigen gecontroleerd op de controleplek. Er zijn tientallen processen verbaal opgemaakt voor diverse (verkeers)overtredingen, zoals voor het rijden zonder helm, slecht of onvoldoende zicht, verlopen APK, slechte technische staat van het voertuig (oa. gladde banden en verlichting), rijden met een geschorst kenteken en/of een ongeldig verklaard rijbewijs, het onverzekerd rijden en het ontbreken van de kentekenpapieren. Ook is er geschreven voor lading die buiten het voertuig uitstak en een te zwaar beladen voertuig.

Alcohol en snelheid
Van alle 240 gecontroleerde voertuigen is bij de bestuurder een blaastest afgenomen. Daarbij is een bestuurder die meer dan drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd aangehouden. Het rijbewijs is ingevorderd. Er zijn 135 voertuigen geflitst voor het overschrijden van de maximum snelheid, waarbij de hoogst gemeten snelheid 145 km/u was, daar waar 110 km/u is toegestaan.

Belastingdienst
Medewerkers van de Belastingdienst legden beslag op ongeveer 59 voertuigen. Er zijn 15 voertuigen in beslag genomen en direct afgevoerd. De Belastingdienst heeft ter plekke al 66.053, – euro ge├»nd door middel van contanten, pin of overboeking.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *