Kort nieuws

Supermarkt en gezondheidscentrum ontruimd na brandalarm

Een supermarkt van Albert Heijn en het in hetzelfde pand gevestigde gezondheidscentrum De Boog werden vrijdagmiddag ontruimd na een brandmelding. De brandweer rukte even voor vier uur uit voor een winkelbrand aan het Lavendelplantsoen. Vanwege de aard van het object en de aanwezigheid van winkelend publiek heeft de brandweer meteen groot ingezet. Het pand was door de aanwezige BHV’ers al snel ontruimd en er werd een ruime afzetting door de politie gerealiseerd.

In het pand trof de brandweer niet meteen een brandhaard aan. Met behulp van de hoogwerker is vervolgens op het dak onderzoek gedaan met de warmtebeeldcamera, onder andere om na te gaan of het airco-systeem mogelijk de oorzaak was van de brandmelding. De oorzaak kan volgens de Almere Vandaag worden gevonden in een koelcel waar de bedrading kortsluiting maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *