Nieuws

Hennepplantage gevonden in woning Regenboogbuurt, 4 aanhoudingen

Woensdagochtend rond half elf is er in de Barnsteenstraat een hennepplantage aangetroffen in een woning. Dit gebeurde na een anonieme tip. Er werden vier personen op heterdaad aangehouden door de politie. De verdachten zijn een 30-jarige man uit Lelystad, een 25-jarige man uit Almere, een 25-jarige vrouw uit Almere en een 44-jarige man uit Hilversum. De politie en een gespecialiseerd bedrijf zijn de hele ochtend en begin van de middag bezig geweest met het ontruimen van de plantage. Ook de technische recherche is ter plaatse geweest voor onderzoek. Naast de aanhoudingen heeft de politie ook drie auto’s in beslag genomen. Deze zijn door een berger afgesleept. De hennepkwekerij bestond uit ongeveer 350 planten. Ook bleek er sprake van stroom diefstal.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de illegale hennepteelt veroorzaakt is groot.

Kwekerij bij u in de buurt? Bel 0900-8844

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *