Nieuws

Brandweer bevrijdt slachtoffer na eenzijdige aanrijding

Voor de tweede keer binnen 24 uur heeft het verkeer op de Buitenhoutsedreef hinder ondervonden van een wegafsluiting na een aanrijding. Maandagochtend rond half tien raakte de bestuurster van een auto, die richting het centrum van Almere Buiten reed, zo’n 100 meter voor de kruising met de Zonnebloemweg de macht over het stuur kwijt en raakte van de weg. De auto botste met de linker zijkant tegen een boom, waarna de auto door die klap nog eens een stuk om de as draaide. De bestuurster raakte bekneld in het voertuig en had behoorlijk last van nek- en rugklachten.

Op aanwijzingen van het ambulancepersoneel heeft de brandweer de auto geheel opengeknipt en het dak verwijderd, zodat het slachtoffer rechtstandig op de wervelplank uit het voertuig kon worden gehaald. Rekening houdend met het mogelijke letsel moest dit zeer voorzichtig gebeuren, waardoor het bevrijden van het slachtoffer ongeveer drie kwartier heeft geduurd. De vrouw is door de ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht voor verder onderzoek naar het letsel en behandeling.

Een berger heeft de auto meegenomen. Rond kwart voor elf werd de weg weer vrijgegeven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *