Nieuws

Bezinedief in Centrum aangehouden na achtervolging

Woensdagmiddag heeft er een achtervolging van een benzinedief plaatsgevonden. Volgens een woordvoerster van de politie heeft de bestuurder in Almere Buiten benzine getankt zonder te betalen. De medewerker van het pompstation aan de Hopperzuigerstraat heeft vervolgens de politie ingeschakeld. Rond 16.30 uur zagen agenten de betreffende auto rijden op de Dokkumlaan, bij het zien van de agenten ging de auto er met hoge snelheid vandoor. De automobilist reed via het fietspad weg, waarbij fietsers nog net aan de kant konden gaan. De achtervolging zette zich voort door het centrum. De verdachte verloor de macht over het stuur en botste tegen een meterkast op de Leerlinghof. Agenten wilden hem klem rijden, echter de bestuurder gaf gas en reed tegen de politiewagen aan en wist hard weg te rijden. Op de Spoordreef verloor hij wederom de macht over het stuur en knalde tegen een hek aan. Agenten zetten hun auto ernaast zodat de verdachte niet weg kon komen. De man, 41 jaar uit Almere, wilde niet mee werken bij zijn aanhouding waarop agenten peperspray gebruikten om de Almeerder onder controle te krijgen en aan te houden. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft ter plaatse onderzoek gedaan. De Spoordreef was voor lange tijd volledig afgesloten. Dit zorgde voor lange files en oponthoud in en rond het centrum. Een berger is ter plaatse gekomen om de auto mee te nemen.

Een gedachte over “Bezinedief in Centrum aangehouden na achtervolging

  • Ja gepast geweld er zijn al eerder dooien gevallen omdat benzine dieven aangehouden moesten worden …..politie schiet op autodieven waar gaat het heen stelletje idioten

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *