Nieuws

Algemene verkeerscontrole in Buiten [Update]

Vrijdag heeft de politie in samenwerking met onder andere de belastingdienst een grote verkeerscontrole gehouden. Het controle gebied was voornamelijk gericht in en rondom het centrum van Buiten. Automobilisten werden op de Evenaar, Buitenring en Buitenhoutsedreef gescand door zogenaamde ANPR  apparatuur. Wanneer de controle apparatuur een ‘hit’ opleverde werd de betreffende auto verderop door motoragenten begeleid naar de controleplaats. De controleplaats was te vinden op het parkeerterrein van winkelcentrum Doemere. Bij binnenkomst van de controleplaats werd direct een alcoholcontrole uitgevoerd. Bestuurders kregen van de betreffende agent een rode en / of groene kaart onder de ruitenwissers, waardoor agenten op de controleplaats konden zien waarvoor een bestuurder aan de kant is gezet. De bestuurders en het voertuig werden aan een korte controle onderworpen en wanneer nodig doorgestuurd naar de belastingdienst. De belastingdienst controleerde op alle type belastingen (uitgezonderd de gemeentebelasting), en ging waar nodig over tot inning van bedragen of legde beslag op het voertuig. Aan het begin van de avond werd de controle uitgebreid en zijn ook willekeurig voertuigen van de weg gehaald en aan een voertuigcontrole onderworpen.

Resultaten
Meer dan 10.000 auto’s werden gescand door de ANPR. Hiervan werden ongeveer 100 bestuurders naar de controleplaats geleid. In totaal werd er voor ruim € 2000 aan boetes betaald. Drie auto’s werden in beslag genomen. Er werden 47 bekeuringen gegeven voor verschillende overtredingen. Ook kwam informatie naar voren die van belang kan zijn voor onderzoek naar mogelijk criminele activiteiten.

Aanhoudingen
Twee bestuurders probeerden te ontkomen aan de controle. Zij konden worden achterhaald. Eén bleek een openstaande boete te hebben en geen rijbewijs, de ander een openstaande boete. Eén persoon beledigde agenten bij de controleplaats en werd hiervoor aangehouden. Twee personen wilden geen identiteiteitsbewijs tonen en moesten daarvoor mee naar het politiebureau. Eén bestuurder kon de boete niet betalen en werd aangehouden. Twee personen kregen een dagvaarding, onder andere voor het rijden onder invloed.

Snelheid
Op de Hogering vond ook een snelheidscontrole plaats. Daar bleken 93 bestuurders te hard te hebben gereden. Zij ontvangen een boete thuis.

Belastingdienst
De belastingdienst inde bijna € 80.000 aan openstaande schulden en legde beslag op 38 voertuigen.

Op de Buitenring ging de ANPR controle gepaard met een snelheidscontrole waar een motorrijder ten val kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *