Kort nieuws

Woninginbraken flink gedaald dit jaar

InbrekerHet aantal woninginbraken in Almere is in het eerste kwartaal van dit jaar flink gedaald. De daling die eind 2013 werd ingezet, heeft zich daarmee voortgezet. Het aantal inbraken ligt nu gemiddeld ruim 35 procent lager dan de eerste maanden van 2013. Sinds 2010 is het aantal woninginbraken in Almere niet zo laag geweest.
De gemeente laat weten blij te zijn met deze cijfers en ziet hierin een bevestiging van de genomen maatregelen in de afgelopen tijd. Samen met  politie en justitie, en met hulp van de inwoners van Almere is de aanpak van woninginbraak een topprioriteit geworden.
Zo is er extra geïnvesteerd in de opsporingscapaciteit. Verschillende daders zijn van de straat en via de TOP X aanpak in het Veiligheidshuis wordt alles op alles gezet om dat ook zo te houden. Ook is er meer  toezicht op straat, zijn huizen beveiligd volgens het Politie Keurmerk ‘Veilig Wonen’, zijn vele bewoners actief in buurtpreventieteams en Waaks en hebben zijn er verbeteringen aangebracht op onveilige plekken. De gemeente ziet in de dalende cijfers dan ook een stimulans om de bovenstaande acties voort te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *