Persberichten

Vermissing Hendri de Vries mogelijk toch misdrijf, Team Grootschalige Opsporing opgeroepen

Grote zoekactie naar vermiste Henry de Vries 4De politie heeft het bestaande rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermissing van Harderwijker Hendri de Vries uitgebreid en heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgeroepen. Het team verricht woensdag 12 maart een zoeking in het buitengebied van Hulshorst. Tips blijven welkom op 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Eind februari is het team van eenheid Oost-Nederland dat de vermissing van De Vries onderzocht, uitgebreid naar een groter rechercheteam. Op dit moment zijn zo’n twintig rechercheurs ingezet om duidelijkheid te krijgen in deze vermissingzaak. In eerste instantie hield de politie nog rekening met een vrijwillige verdwijning. De ontwikkelingen van de laatste weken, in combinatie met de tijd die inmiddels is verstreken, doen vermoeden dat er serieus rekening moet worden gehouden met een misdrijf. Voorlopig kan inhoudelijk niets over deze ontwikkelingen worden gemeld.

Zoeking

Vandaag, woensdag 12 maart, vindt in het buitengebied van Hulshorst een zoeking plaats. Hierbij worden speciale politiehonden ingezet. De politie verricht hier een zoeking omdat de mobiele telefoon van De Vries op deze locatie uit het netwerk is verdwenen.

Buitenland

De 46-jarige Harderwijker wordt sinds eind november 2013 vermist. De familie en de politie hielden in eerste instantie rekening met allerlei feiten. Een mogelijk verblijf in het buitenland was één ervan.

Media-aandacht

De familie en de politie hebben veel aandacht in de media gekregen voor de vermissing. Ondanks deze inspanningen en het natrekken van allerlei tips leverden de naspeuringen geen duidelijkheid op over de vermissing.

Het begin

Ondernemer Hendri de Vries (roepnaam Henry) wordt sinds 27 november 2013 vermist. De Vries is die ochtend met zijn zwarte Audi A6 met het kenteken 67-TXB-6 vertrokken. Het was de bedoeling dat hij naar zijn werk in Houten ging, maar daar is hij niet aangekomen.

Getankt

Op de bewuste ochtend is er rond 09.50 uur getankt bij een onbemand tankstation op industrieterrein De Vaart (Almere Buiten). Op een beveiligingscamera is de auto wel te zien, maar geen kenteken en ook niet of De Vries de bestuurder was. Opvallend was, dat er geen gebruik is gemaakt van de tankpas, die De Vries altijd gebruikt, maar dat er gepind is met een bankpas.

Familie

De familie is over de opschaling en de zoekingen in een eerdere fase geïnformeerd.

Tips

Uw informatie over deze vermissing blijft zeer welkom op 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *