Nieuws

Dode en zwaargewonde gevonden in woning Kaneelstraat

In een woning aan de Kaneelstraat zijn zondagavond door hulpverleners een dode en een zwaargewonde gevonden. Dit gebeurde rond 17:50 nadat familie van de slachtoffers alarm sloegen toen ze in de woning een persoon op de grond zagen liggen en zelf niet konden binnenkomen, zo meldt Omroep Flevoland. De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen om een persoon uit de woning te halen. Het slachtoffer is daarna direct naar het Flevoziekenhuis gebracht. In de woning is een onbekende gevaarlijke stof dan wel gas aanwezig waar op dit moment verder onderzoek naar wordt gedaan. Nadat het slachtoffer was binnengebracht bij de spoedpost van het Flevoziekenhuis kregen medewerkers last van brandende ogen. Hulpdiensten hebben zich bij het ziekenhuis verzameld om alle betrokkenen te ontsmetten die mogelijk in aanraking zijn geweest met de onbekende stof.

Update 20:30
Inmiddels is er door de hulpdiensten opgeschaald naar een GRIP 2 situatie

Update 20:35
Bij het incident is sprake van een brongebied (de woning in de Kaneelstraat) en een effectgebied (het Flevoziekenhuis). Inmiddels is bekend gemaakt dat een aantal hulpverleners last hebben gekregen van irriterende huid- en luchtwegen naar aanleiding van het incident. De woordvoerder van de brandweer heeft verder laten weten dat er op dit moment verder geen gevaar voor de omgeving aanwezig is.

Update 21:20
Naar nu blijkt is chloor hoogstwaarschijnlijk de oorzaak geweest van de vergiftiging van de twee slachtoffers in de woning aan de Kaneelstraat. Een ambulance uit het Gooi is ter plaatse bij het buurtcentrum op het Lavendelplantsoen waar mensen uit de omgeving zijn opgevangen.

Update 21:30
Bij het Flevoziekenhuis zijn de hulpdiensten aan het inpakken. De Forensische Opsporing is inmiddels verder gegaan met het onderzoek bij de woning. In het buurtcentrum zijn omwonenden op de hoogte gebracht van de situatie. Ambulancepersoneel was daarbij aanwezig om mensen na te kijken.

Update 22:15
Metingen in de woning duiden vermoedelijk op chloordampen die in de woning aanwezig waren. Een deel van het Flevoziekenhuis is tijdelijk afgesloten en ontruimd geweest. Hierdoor waren ambulances aangewezen op de hoofdingang voor het overbrengen van andere patiënten. In totaal hebben vijf mensen gezondheidsklachten gekregen. Uiteindelijk hoefden zij niet te worden ontsmet maar volstond een douche en het aantrekken van schone kleren.

Update 23:15
De Spoedpost van het Flevoziekenhuis is weer vrijgegeven. De politie en recherche zullen nog enkele uren bezig zijn met onderzoek in de woning aan de Kaneelstraat.

Update dinsdag 11 maart:
De politie heeft vandaag de identiteit van de slachtoffers bekend gemaakt. De overleden persoon betreft een 38-jarige man. Het slachtoffer die bewusteloos naar het ziekenhuis werd vervoerd is een 29-jarige man.
In de woning werd chloor gevonden. Wat de relatie is tussen het gevonden chloor en het overlijden en onwel worden van betrokkenen, wordt onderzocht. Op dit moment is het nog onduidelijk wat er zich in de woning heeft afgespeeld.

Het 29-jarige slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar.

(Door technische problemen is de video alleen via de computer goed te bekijken!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *