Kort nieuws

Brandweerinzet na vreemde lucht in auto

Woensdagmiddag om drie uur moest de brandweer en de politie uitrukken voor een melding van een voertuigbrand in de Buffelstraat. De eigenaar reed door de Faunabuurt toen hij rook zag en een brandlucht begon te ruiken. Vervolgens zette hij zijn auto direct aan de kant en belde het alarmnummer. Toen de brandweer ter plaatse kwam hebben zij direct de auto gecontroleerd en met het MDT-systeem (Mobiele Data Terminal) informatie over de auto opgevraagd. Het bleek om een auto te gaan met een gasinstallatie en om geen extra risico te lopen hebben ze alles grondig nagekeken met een warmtebeeld camera. De oorzaak van de brand was waarschijnlijk kortsluiting in de bekabeling en uit voorzorg heeft de brandweer de accu losgekoppeld. Het voertuig is weggesleept en de hulpdiensten konden na een half uur retour.

Foto4: Friedländer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *