Nieuws

Update: Vrouw gewond na schietpartij in bus op Stationsplein

Bij een schietpartij in bus 1 op het Stationsplein is woensdagochtend een vrouw gewond geraakt. Rond 11.35 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen dat in een bus een schietincident had plaatsgevonden. Een 34-jarige vrouw uit Almere raakte hierbij gewond, de dader vluchtte de bus uit. De gewonde vrouw werd per ambulance naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht.
Ongeveer een uur na het incident werd in de Bouwmeesterbuurt 39-jarige uit Almere aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. Na het incident werd een groot gedeelte van het Stationsplein en Stationshal afgezet voor sporenonderzoek door de afdeling Forensische Opsporing. Ten tijde van het schietincident zaten meerdere personen in de bus die als getuige worden gehoord. Het onderzoek van de politie richt zich op het achterhalen van de aanleiding van het incident, wat er precies gebeurd is en of er mogelijk nog meer mensen betrokkenen zijn bij het incident. Het overige busverkeer ondervond vanwege de afzetting van het gebied lange tijd hinder.

UPDATE Donderdag 13 februari:
Uit onderzoek is gebleken dat twee mannen die ochtend ruzie kregen in de bus. Het liep uit de hand en de verdachte schoot tijdens de ruzie per ongeluk de 34-jarige vrouw in haar rug. De verdachte zit nog vast en het onderzoek naar het incident gaat verder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *