Nieuws

Verwoeste pand bijna opgeruimd; buurtbewoners lappen ramen

Het pand van de Kringloopfabriek aan de Oliemolenstraat, dat gisterenmiddag geheel door brand werd verwoest, is al bijna helemaal opgeruimd. Het bedrijfspand, bestaande uit een winkel met showroom en een aangrenzend magazijn, werd volledig in de as gelegd en was door de brand ingestort. Een sloopbedrijf heeft de hele nacht doorgewerkt en heeft met behulp van vrachtauto’s containerladingen met puin afgevoerd. De locatie is met hekken afgezet en meerdere verkeersregelaars houden toezicht op publiek dat bij het afgebrande pand komt kijken.

Veel valt er echter niet meer te zien. “Ik ben juist niet tijdens de brand komen kijken, want dat vind ik zo triest”, vertelde een mevrouw op een fiets die uit één van de omliggende wijken even langs was gekomen. “Ik wilde wel even kijken wat er van over is gebleven, maar er is eigenlijk niets meer te zien.”

In schril contrast met de werkzaamheden op het terrein, waar twee grote machines bezig zijn om het puin bij elkaar te rapen en in containers te gooien, staat een schoonmaakactiviteit in de straat achter de locatie van de brand. De enorme rookwolken die gisterenmiddag over de Molenbuurt trokken hebben op de woningen daar een laag roet achtergelaten. Een echtpaar in de Verfmolenstraat heeft het rustige zondagochtendweer aangegrepen om meteen te beginnen met het schoonlappen van de ramen. “Boven kunnen we er niet bij, maar wij zijn beneden maar alvast begonnen”, aldus mevrouw, terwijl haar man de kozijnen van de voordeur een sopje geeft. Een buurvrouw van een paar deuren verderop reageerde: “Ik kan het helemaal niet schoonmaken, dat gaat niet met mijn gezondheid.” De eerste mevrouw vertelde haar dat ze dan met de gemeente moest bellen. Misschien dat die in dit soort gevallen iets kunnen betekenen.

Even werd er nog gesproken over het gebouw van de drukkerij die direct aan het brandende gebouw grensde. Nog geen drie meter scheidde de twee gebouwen van elkaar. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg, maar de achterzijde van de drukkerij heeft wel brand- en rookschade opgelopen. “Ze moeten ook veel waterschade hebben denk ik”, vertelde de ramenlappende mevrouw. “Het bluswater kwam met stromen aan de voorkant langs de gevel lopen.” “Ze hebben zo te zien ook een raam opengebroken”, vertelt haar man. En inderdaad is een raam afgedekt met een houtenplaat. Omdat er gisteren niemand in de drukkerij aanwezig was heeft de brandweer kennelijk toegang geforceerd om vanaf die kant maatregelen te treffen in het gevecht de drukkerij te redden van de vlammen. En gelukkig is dat gelukt en is de schade die de achtergevel heeft opgelopen zo te zien beperkt gebleven.

Wat echter rest langs de Polderdreef is een gapend gat, waar nog geen 24 uur eerder een groot bedrijfspand stond. Een groot spandoek op een hek met de tekst “Kringloopwinkel” is de laatste stille getuige van wat er gisteren nog was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *