Nieuws

Drukbezochte stille tocht voor Nick van de Wijgerd

Maandagavond hebben vrienden, familieleden en bekenden een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan Nick van de Wijgerd. Nick overleed vorige week op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ongeluk op 5 mei 2013. Hij lag al die tijd in coma. Op die bewuste zondagavond reed Nick met zijn scooter op het Spoorbaanpad, toen hij ter hoogte van station Parkwijk in botsing kwam met een stadsbus. De nabestaanden zijn ervan overtuigd dat de buschauffeur door rood is gereden. Het politie onderzoek spreekt dit tegen.

Busbaan
Naast het herdenken van Nick, willen de deelnemers van de stille tocht ook een statement maken naar de buschauffeurs toe. Volgens de initiatiefnemer gebeurt het nog te vaak dat bussen te hard of door rood over de busbaan rijden.
De tocht begon bij Cafe 1E Rang op de Grote Markt. Via het Spoorbaanpad ging de stoet naar de ongevalslocatie bij station Parkwijk. Hier werden kaarsen, bloemen, kaarten en fakkels neergelegd. De stoet eindigde bij verzorgingstehuis De Polderburen, de plek waar Nick is overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *