Persberichten

Tweetal berooft groep scholieren in Literatuurwijk, politie zoekt getuigen

politieTwee jongemannen beroofden op dinsdagmiddag 21 januari een groepje scholieren.

Rond 14.50 uur fietste een 15-jarige jongen uit Almere samen met drie klasgenotes van 14/15 jaar weg bij zijn school aan de Sas van Gentlaan, op weg naar huis. Zij fietsten over het fietspad van Sportpark de Korver en sloegen linksaf in de richting van de Felix Timmermansbrug. Toen het viertal bijna boven op de brug over de Havendreef reed, zagen zij twee jongemannen op het fietspad staan. De twee dwongen hen te stoppen en eisten hun kostbare spullen. De vier dachten eerst dat het een geintje was, maar dat bleek niet het geval. De straatrovers fouilleerden de vier scholieren en keken in hun tassen. Bij de 15-jarige jongen troffen zij een dure gsm aan en stalen die. Bij de meisjes vonden zij kennelijk geen interessante buit. Vervolgens renden de twee straatrovers weg in de richting van de Annatuinen. Het viertal fietste terug naar school, waar de politie werd gewaarschuwd. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten niet meer aan.

Signalementen
1.Jongeman met donkerbruine huidskleur, rond de 18 jaar, dun postuur, ± 1.80 meter. Hij droeg een witte sportsweater met een capuchon en touwtjes. Hij had de capuchon strak over zijn hoofd en had een donkere spijkerbroek aan;

2.Jongeman met donkerbruine huidskleur, rond de 18 jaar, dun postuur, ± 1.75 meter. Hij droeg en zwarte sportsweater met witte strepen (vermoedelijk Adidas). Ook zijn sweater had een capuchon, die hij op had. Hij had een blauwe spijkerbroek aan.

Getuigen

Aan mensen die de straatroof en/of de vlucht van de straatrovers hebben gezien of die hen menen te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *