Persberichten

Meisje beroofd in Oostvaardersbuurt, politie zoekt getuigen

31-GJK-4Een jongen bedreigde op woensdagmiddag 8 januari een meisje en beroofde haar van haar gsm.

Rond 13.00 uur liep een 13-jarige meisje uit Almere vanaf haar school aan de Ambonstraat naar huis in de Seizoenbuurt. Zij luisterde via oordopjes naar muziek van haar telefoon. Zij liep via de Cornelis Matelieffstraat en sloeg linksaf het Hollandiapad op in de richting van de Bosranddreef. Vlakbij het fietsviaduct dat onder de Bosranddreef doorgaat, sprak een jongen haar aan en vroeg de tijd. De Almeerse keek op haar gsm, zei hoe laat het was en liep door. Vervolgens kreeg het meisje een harde duw in haar rug, waardoor zij op straat viel. Toen zij opkeek, zag ze de jongen die haar net de tijd had gevraagd. Hij bedreigde het meisje met een steekwapen, beroofde haar van haar gsm en ging ervandoor. Hij verdween rennend de Oostvaardersbuurt in.

Zicht kwijt

Het slachtoffer rende nog achter hem aan, maar raakte snel het zicht op hem kwijt. De Almeerse liep terug naar haar school, waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de straatrover niet meer aan.

Signalement

Negroïde jongen van 16-20 jaar, 1.70-1.75 meter, zwarte jas met daaronder een wijnrode sweater met hoge kraag of capuchon en witte touwtjes. Hij had een opvallende vlek in zijn gezicht, mogelijk acne.

Getuigenoproep

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de straatrover aan het signalement te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *