Nieuws

Grote politiecontrole in Almere Buiten

De politie in Almere Buiten heeft donderdagmiddag vanaf ongeveer 14.00 uur tot 22.00 uur ‘s avonds een grote controle gehouden. Op verschillende strategische punten werd het langsrijdende verkeer gecontroleerd met behulp van ANPR apparatuur (automatische nummerplaat herkenning). Daarnaast reden er ook eenheden rond in Almere Buiten om controles uit te voeren.
De politie eenheid Almere Buiten werd bij de controles bijgestaan door agenten van de Eenheid Landelijke Politie Diensten (ELPD) en het Verkeers Handhavings Team (VHT) van de politie Midden Nederland. Verder was er ook personeel van Justitie bij de actie betrokken.Meerdere motoragenten waren aanwezig om voertuigen die door de ANPR apparatuur werden gesignaleerd naar de parkeerplaats van DoeMere aan de Miamistraat te begeleiden, alwaar verdere controles werden uitgevoerd en zaken met de automobilisten werden afgehandeld.

Gesignaleerd
Het doel van de controles was o.a. om voertuigen staande te houden die geregistreerd stonden in verband met verschillende strafrechtelijke zaken, zoals openstaande boetes of een gevangenisstraf die nog moet worden uitgezeten. Maar ook voertuigen die geregistreerd staan op naam van personen die bekend zijn binnen een criminele groep, zoals inbrekers, werden aangehouden en gecontroleerd op het meevoeren van bijvoorbeeld inbrekerswerktuig. Doel hiervan is om deze groepen aan te pakken nog voordat ze daadwerkelijk een misdrijf hebben gepleegd en het signaal af te geven dat Almere niet de plaats is om de criminele handelingen uit te voeren. Hoewel de belastingdienst niet bij deze controles was betrokken werden ook voertuigen staande gehouden van mensen die nog een grote belastingschuld open hebben staan.

Bekeuringen
Bij de controles zijn in totaal 95 voertuigen staande gehouden in verband met een ANPR-signalering. Door 11 personen is ter plaatse een boete betaald en er zijn 2 personen aangehouden en ingesloten. De politie schreef in totaal 18 bekeuringen uit voor diverse overtredingen. Eén bestuurder is bekeurd voor rijden onder invloed. Enkele voertuigen zijn in beslag genomen en afgesleept.

De politie spreekt van een geslaagde actie.

Een gedachte over “Grote politiecontrole in Almere Buiten

  • Goede actie, moeten ze vaker doen. Vooral bij dat inbrekerstuig!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *