Persberichten

Drie verdachten aangehouden voor overval op schoenenwinkel en KFC

Gewapende overval op schoenenwinkel 1De recherche in Almere heeft drie verdachten aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een overval op een winkel van 13 december 2012. Eén van de drie wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een overval op een fastfoodrestaurant van 8 juni 2012.

Overvallen

Zaterdagavond 8 juni werd een fastfoodrestaurant aan de Forum overvallen. Een man bedreigde het aanwezige personeel met een wapen en eiste geld. Hieraan werd voldaan waarna de man er te voet vandoor ging.

Op vrijdagmiddag 13 december 2013 kwamen twee mannen een winkel aan de Diagonaal binnen. Zij bedreigden medewerkers met wapens en eisten geld. De medewerkers gaven dit en het tweetal ging er snel vandoor in de richting van het Weerwater.

Onderzoek recherche en aanhoudingen

Na de overvallen werd direct een intensief onderzoek door de recherche ingesteld. Dit onderzoek leidde naar drie verdachten. Op woensdag 8 januari werd een 15-jarig meisje uit Almere aangehouden, vrijdag 10 januari hield de recherche een 20-jarige man uit Almere aan en vandaag, maandag 13 januari, werd een derde verdachte aangehouden, een 15-jarige jongen uit Almere.

Het meisje en de jongen van 15 worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op de winkel van 13 december jl. De 20-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij beide overvallen. De Almeerse is na verhoor heengezonden, zij blijft wel verdachte. De 20-jarige man wordt vandaag, maandag 13 januari, voorgeleid bij de rechter-commissaris. De 15-jarige Almeerder zit vast en wordt op een nader te bepalen tijdstip voorgeleidt aan de rechter-commissaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *