Nieuws

Bouw nieuwe brandweerkazerne bereikt hoogste punt

Bij de bouw van de toekomstige brandweerkazerne aan de Veluwsekant is deze week het hoogste punt bereikt. Woensdagmiddag kwamen genodigden bijeen om dit feestelijke moment te vieren. Inmiddels wordt er zo’n 80 dagen gebouwd aan het nieuwe complex. Na toespraken van brandweercommandant Gerrit Spruit en burgemeester, en tevens voorzitter van de veiligheidsregio, Annemarie Jorritsma werd er getoast op een “prettig verblijf voor de brandweermensen en daarmee dus een veiliger Almere.” Hierna werd ter ere van de viering van het bereiken van deze mijlpaal een speciale plaquette onthuld, later voorzien van een handtekening van de burgemeester.
Als alles volgens plan loopt kan de kazerne aankomende zomer al in gebruik worden genomen. Daarmee wordt de oude kazerne bij industrieterrein De Steiger buiten gebruik gesteld en verplaatst alles zich richting de Veluwsekant. Met de verplaatsing van de kazerne verbetert de aanrijdtijd naar een aantal wijken aanzienlijk, ook vanwege de directe ligging aan de busbaan. Bij de nabijgelegen sloot komt ook een boothelling zodat snel kan worden uitgerukt wanneer er zich een calamiteit op het Weerwater voordoet. De vorderingen van de bouw zijn te volgen op onze speciale reportagepagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *