Persberichten

Verdachte aangehouden voor ramkraak supermarkt Meistraat

Gewapende overvallers plegen ramkraak op supermarkt Seizoenenbuurt 6Vrijdag 13 december heeft de politie een 34-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een eerder gepleegde ramkraak afgelopen 19 november. Hierbij ramden twee overvallers de pui van een supermarkt. Zij gingen er toen met een geringe buit vandoor.

Op dinsdag 19 november, omstreeks 21.10 uur bevond een personeelslid van een supermarkt aan de Meistraat zich in het magazijn van de winkel. Toen hij een keihard geluid in de winkel hoorde, ging hij poolshoogte nemen. Daar kwam een gewapende man op hem af, die hem met het wapen bedreigde en hem vervolgens sloeg. De overvaller dwong hem mee te lopen naar de kassa’s, waar hij een geringe hoeveelheid geld buit wist te maken. Vervolgens liep hij naar de hoofdingang. Het slachtoffer zag dat de toegangsdeuren van de hoofdingang waren geramd met een auto en dat de auto tussen de deuren stond. De overvaller sprong over de auto, waarna het slachtoffer een scooter hoorde wegrijden. Uit getuigenverklaringen bleek dat er twee mannen op de scooter vandoor gingen, dus kennelijk had een mededader van de overvaller buiten met een scooter staan wachten.

Gestolen auto

Meerdere politie-eenheden stelden ter plaatse en in de omgeving een onderzoek in, maar de overvallers werden niet meer aangetroffen. De gebruikte auto bleek begin november te zijn gestolen. Het slachtoffer liep door de klap licht letsel op.

Verdachte aangehouden

Na uitgebreid onderzoek door de recherche heeft de politie een 34-jarige man uit Almere aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *