Persberichten

Poging straatroof bij ’t Oor, meisje(17) slaat berover van zich af

politielogoEen man probeerde op maandagmiddag 2 december een meisje van haar tas te beroven. Zij sloeg van zich af.

Rond 17.45 uur stapte een 17-jarig meisje uit Almere op busstation ’t Oor uit een bus. Zij liep vervolgens over het fietspad in de richting van het Archerpad. Zij zag dat een man haar tegemoet kwam fietsen. Bij het passeren keek de man nadrukkelijk naar de Almeerse en zij kreeg daar geen goed gevoel bij. De Almeerse liep linksaf het Archerpad op. Na zo’n vijftig meter voelde zij dat er hard aan haar tas werd getrokken. Zij hield de tas stevig vast en zag dat het de fietser was, die haar van haar tas probeerde te beroven. Het slachtoffer liet het echter niet op zich zitten. Zij sloeg van zich af en schreeuwde hard om hulp. Het lukte haar om haar tas uit de handen van de straatrover te trekken. Hij ging er daarop hard fietsend en zonder buit in de richting van Almere Buiten vandoor.

Achter de straatrover aan

Het slachtoffer rende naar een nabijgelegen restaurant aan het Archerpad. Twee daar aanwezige broers vlogen naar buiten om achter de straatrover aan te gaan. Dat deden zij te voet en met de auto, maar zij raakten het zicht op hem kwijt. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de straatrover niet meer aan.

Signalement

Blanke man van 20-30 jaar, normaal postuur, donkere muts of pet op. Hij droeg een groene gewatteerde jas met een bontkraag (jas had opvallend veel details) en een donkere spijkerbroek. Hij reed op een herenfiets.

Getuigenoproep

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *