Persberichten

Dronken automobilist aangehouden na achtervolging

31-GJK-4In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 december is rond 05.00 uur een 26-jarige Almeerder aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man zat samen met nog een inzittende in een auto toen ze een stopteken kregen van een politieauto op de Botterweg. De bestuurder negeerde het stopteken en probeerde weg te komen via de Hogering. Na een achtervolging stopt het voertuig op de Koningsweg, waarna de twee inzittenden uit het voertuig stapten en wegrenden. De bestuurder werd in de struiken vlakbij een woning gespot toen zijn schoenen, die onder de struiken vandaan staken, zijn verstopplaats verhulden. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Na een blaastest bleek dat de man teveel alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat hij geen gevolg gaf aan het politiestopteken en tijdens de achtervolging drie rode verkeerslichten negeerden en over het fietspad reed. Omdat de verdachte nog boetes had openstaan werd zijn auto afgesleept en buiten gebruik gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *