Nieuws

Brand in magazijn van vuurwerkwinkel Splijtbakweg

Bij een vuurwerkbedrijf aan de Splijtbakweg op industrieterrein Poldervlak heeft vrijdagochtend brand gewoed in één van de vuurwerkkluizen. In het vuurwerkmagazijn zijn twee beveiligde kluizen waar het vuurwerk ligt opgeslagen. In één van de kluizen, waarin 1750 kilo vuurwerk lag opgeslagen, is rond kwart over 9 de brand ontstaan. De sprinkler installatie is in werking getreden en het personeel heeft onmiddellijk het gebouw ontruimd en de brandweer gewaarschuwd. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en verschillende omliggende bedrijfspanden ontruimd. Een deel van het industrieterrein is door de afzetting enkele uren slecht bereikbaar geweest voor het verkeer. De brandweer heeft de situatie continu in de gaten gehouden en heeft later met behulp van een overdrukventilator het pand geventileerd.

Veiligheid
De brandweer heeft de brandende vuurwerkkluis volgepompt met water. Rond 11 uur werd het sein brand meester gegeven. Het vuur was gedoofd en het opgeslagen vuurwerk was geheel doorweekt door het bluswater, waardoor opnieuw ontbranden uitgesloten was. Volgens de woordvoerder van de brandweer werd er met groot materieel uitgerukt vanwege de aard van het bedrijf. De veiligheidsmaatregelen binnen het bedrijf waren echter in orde en bleken dan ook goed hun werk te hebben gedaan. Daardoor is de brand beperkt gebleven tot de beveiligde vuurwerkkluis en is er geen gevaar geweest voor de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *