Persberichten

Vrouw beroofd van telefoon bij station Parkwijk

politie persEen man beroofde op donderdagavond 21 november een vrouw van haar telefoon. Kort voor 22.00 uur liep een 27-jarige vrouw uit Almere vanaf de Gleditsiastraat het Spoorbaanpad op in de richting van de Albert Heijn aan de Watercipresstraat. Toen zij over de brug liep ter hoogte van het Treurwilgpad en het station Parkwijk, kreeg zij een smsje. Zij pakte haar gsm om het berichtje te bekijken. Nog voordat zij dat kon doen, probeerde iemand haar gsm uit haar hand te rukken. Het slachtoffer trachtte de telefoon nog vast te houden, maar dat mislukte en de straatrover ging ermee vandoor. De Almeerse ging nog achter hem aan, maar kon hem niet bijhouden. Hij rende weg over het Treurwilgpad in de richting van de Parkwijklaan. Het slachtoffer liep terug naar haar woning, waarna de politie werd gebeld. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de criminele vogel bleek te zijn gevlogen. De vrouw hield naast de schrik een pijnlijke vinger aan de beroving over.

Signalement
Negroïde jongeman van rond de 20 jaar, 1.70-1.80 meter, breed/licht gezet postuur, zwart rasta haar tot op de schouders (mogelijk dreads of gevlochten), grijs vest met capuchon, donkerblauwe bodywarmer, spijkerbroek en witte gympen.

Getuigenoproep
Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *