Persberichten

Vrouw (21) beroofd van telefoon door twee ‘beleefde’ straatrovers

politielogoDinsdagavond 17 september even voor negen uur, fietst een vrouw van 21 uit Almere over het Spoorbaanpad. Hier wordt zij aangesproken en beroofd door twee mannen. De politie zoekt de nog onbekende daders.

De 21-jarige vrouw komt uit de richting van Parkwijk. Als ze net de brug ter hoogte van de Tussenring is overgestoken in de richting van Almere Buiten ziet ze twee jongens voor zich lopen. Een van hen spreekt haar dan netjes aan en dan doet ze iets dat ze beter niet had kunnen doen, ze stopt. De jongens vragen haar hoe laat het is. De vrouw pakt haar mobiele telefoon en noemt de tijd. Ze stopt haar telefoon terug en ze wordt dan vriendelijk bedankt.

Maar als ze verder wil fietsen, houden ze haar tegen, waardoor ze valt en een van de jongens bovenop haar springt. Hij houdt haar vast en fouilleert haar, kennelijk op zoek naar haar geld en gsm. Het slachtoffer verzet zich echter, waarop ook de tweede verdachte haar beetpakt. Dan weten ze haar gsm te pakken te krijgen, waarna de straatrovers opspringen en wegrennen over de brug in de richting van Tussen de Vaarten.
Uit de richting van Almere Buiten komt een vrouw aanfietsen. Ze stopt bij het hevig geschrokken slachtoffer en belt 112. Collega’s stellen een onderzoek in, maar de daders zijn gevlogen.

De 21-jarige vrouw heeft twee signalementen doorgegeven aan de politie:

Signalement

Verdachte 1

– negroïde jongen
– 16 – 18 jaar
– 1.75 – 1.80 m
– slank postuur
– smal gezicht
– kakikleurige muts
– kakikleurige heupjas
– bordeauxrode skinny jeans

Verdachte 2

– negroïde jongen (iets donkerder dan verdachte 1)
– 16 – 20 jaar
– 1.75 – 1.80 m
– normaal postuur
– kort zwart rastahaar
– zwarte trui
– zwarte gewatteerde halflange jas
– donkere broek
– donkere schoenen

Vragen

Bent u getuige geweest van deze straatroof? Bel dan met de recherche van Flevoland via de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070 van de politie of doe uw verhaal anoniem via het gratis nummer bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *