Persberichten

Stel mishandeld en van fiets beroofd in Filmwijk

politie persEen jongeman en zijn vriendin werden op zondagavond 10 november bedreigd en door een groep van vijf jongens beroofd.

Op zondagavond rond 18.30 uur fietste een 20-jarige jongeman uit Utrecht over het Natalie Woodpad. Bij hem achterop zat zijn 18-jarige vriendin uit Almere. Zij kwamen uit de richting van de Ingrid Bergmanstraat en fietsten in de richting van de Veluwedreef. Zij zagen dat ter hoogte van de Natalie Woodbrug een jongen midden op het fietspad liep en enkele jongens daarnaast op de stoep. Toen de Utrechter langs de jongen op het fietspad reed, kreeg hij een harde klap, waardoor hij en zijn vriendin met de fiets ten val kwamen. Vervolgens bedreigde de jongen de Utrechter met een wapen en eiste zijn spullen. Toen dat kennelijk niet snel genoeg ging, gaf de straatrover hem een klap. Tegelijkertijd zag het stel dat er nog vier jongens om hen heen stonden. Het meisje slaagde er in weg te rennen om bij een nabijgelegen woning hulp te gaan halen. Ondertussen beroofde de groep de Utrechter van zijn fiets en ging er daarmee vandoor. De politie werd gewaarschuwd, maar agenten troffen de straatrovers niet meer in de omgeving aan. De Utrechter liep bij de straatroof een hoofdwond op.

Signalementen

– De verdachte met het wapen: Negroïde jongen van 14/16 jaar, 1.65/1.70 meter, normaal postuur, zwart kort kroeshaar van ± 2 centimeter, zwarte jas en donkere broek;
– Negroïde jongen van 14/16 jaar, 1.75/1.80 meter, normaal postuur, zwart kroeshaar van ± 3 a 4 centimeter en hij droeg een zwarte jas en vermoedelijk een blauwe spijkerbroek;
– De andere drie jongens waren eveneens negroïde en rond de 14-16 jaar oud. Eén van hen was rond de 1.80 meter, de andere twee rond de 1.70 meter.

Gestolen fiets

Een zwarte Gazelle herenfiets, blauwe letters op het zwarte frame, drie versnellingen, zwart ducktape op het zadel omdat er een snee in zat en een lichtgrijze kettingkast. Er zat een extra kettingslot met een flexibele plasticbuis eromheen, om het stuur gewikkeld.

Getuigen gezocht

Aan getuigen van deze gewelddadige straatroof en aan mensen die menen te weten wie de verdachten zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *