Persberichten

Pizzakoerier beroofd door gewapende man

Een pizzakoerier werd op donderdagavond 21 november van een klein geldbedrag beroofd. Rond 22.25 uur reed een 20-jarige pizzakoerier uit Almere op zijn scooter met een bestelling naar de Beverstraat. Hij belde bij de betreffende woning aan. De bewoonster stond hem te woord en verklaarde niets te hebben besteld. Daarop wenste hij haar nog een goede avond, stopte de bestelling terug in zijn warmhoudkoffer om terug naar de zaak te rijden.

Steekwapen
Op het moment dat hij op de scooter wilde stappen, zag hij plotseling een man met een steekwapen naast zich staan. De straatrover bedreigde hem daarmee en beroofde hem van zijn wisselgeld, een relatief gering bedrag omdat pizzakoeriers bewust altijd maar een heel klein bedrag aan wisselgeld bij zich hebben. Vervolgens ging de straatrover er rennend via een steegje naast de snackbar vandoor. Het hevig geschrokken slachtoffer belde 1-1-2. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de straatrover niet meer aan.

Signalement
Negroïde man van 25-30 jaar, ± 1.75 meter, breed/gespierd postuur, kort kroeshaar, stoffen jas met capuchon (bovenzijde jas vanaf de borst zwart, daaronder grijs), witte sjaal met zwarte tekeningetjes, donkere trainingsbroek en donkere schoenen. Hij sprak Nederlands zonder duidelijk accent.

Getuigenoproep
Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *