Nieuws

Man aangehouden na achtervolging

De politie heeft vrijdagavond na een achtervolging door Almere een verdachte van een inbraak aangehouden. Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een pand aan de Dukdalfweg in Almere De Vaart. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen op de betreffende locatie nog net een auto wegrijden. De achtervolging werd ingezet en op het Spieringpad in Waterwijk moest de auto noodgedwongen stoppen vanwege een paaltje in de weg. Hierop kozen de twee inzittenden het hazenpad. De achtervolging te voet werd ingezet en door middel van een politiehond kon al snel een 26-jarige man uit Almere worden aangehouden. Voordat de man kon worden ingesloten moest hij eerst nog naar het ziekenhuis om zich aan de bijtwonden van de politiehond te laten behandelen. De man is daarna ingesloten voor verhoor. Direct na de aanhouding van de eerste verdachte is met man en macht gezocht naar de tweede persoon. Hierbij werd de hulp van een politiehelikopter ingeroepen die lange tijd boven de wijk heeft gezocht naar de andere verdachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *