Persberichten

Geweldadige straatroof in Parkwijk

46-NBR-6Maandagavond 21 oktober 2013 werd een 29-jarige man op de Elzenstraat in Almere gewelddadig beroofd. De politie zoekt de nog onbekende daders.

In de nacht van zondag 20 op maandag 21 oktober liep een man van 29 uit Almere rond 01.00 uur vanaf station Parkwijk naar huis. Hij ziet dan bij het verlaten van het station op de parkeerplaats een auto met wat mensen, maar besteedt daar verder geen aandacht aan.

Maar als hij over de Elzenstraat ter hoogte van de Populierenstraat loopt merkt hij dat er drie mannen achter hem aanlopen. Hij loopt dan via de Populierenstraat het Spoorbaanpad op. Vlak voordat hij de trap bij de Hoge Vaart-spoorbrug wil oplopen, ziet hij dat de drie op hem af komen rennen. Hij wordt aangevallen, geschopt en geslagen. Hij valt op de grond en ze beroven hem van zijn rugzak en gaan er rennend vandoor over de Elzenstraat. Het slachtoffer hoort dan autoportieren slaan en een auto met gierende banden wegrijden. Het slachtoffer loopt naar huis, waarna de politie wordt gebeld. Door de mishandeling loopt hij op meerdere plaatsen op zijn lichaam pijnlijke plekken op. Agenten stellen een onderzoek in de omgeving in, maar treffen de verdachten niet meer aan.

De rugzak werd later zonder portemonnee door een passant terug gevonden op de Nova Zemblastraat. Een getuige hoorde kort voor de straatroof enkele personen over het Spoorbaanpad lopen. Die spraken met een Surinaams of Antilliaans accent. Ook zag hij dat er een zilverkleurige auto op het Spoorbaanpad geparkeerd stond, mogelijk een ouder model Renault Scenic of een auto die daar op lijkt. Even later hoort de getuige hard praten, mensen rennen en autoportieren slaan. Vervolgens zag hij dat de zilverkleurige auto met gierende banden wegreed in de richting van het station. Mogelijk gaat het hier dus om de straatrovers.

Signalement

Van twee van de verdachte is een signalement. Van de derde verdachte niet, maar ook dat was een jongeman.

Verdachte 1

– negro├»de jongeman
– 20 jaar
– 1.80 m
– slank postuur
– zwart haar
– zwarte jas met capuchon (die hij ook op had)
– donkere broek

Verdachte 2

– lichtgetinte jongeman
– 18 – 20 jaar
– 1.70 m
– donker haar
– had ook capuchon op

Vragen

Bent u getuige geweest van deze straatroof? Bel dan met de recherche van Flevoland via de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070 van de politie of doe uw verhaal anoniem via het gratis nummer bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *