Persberichten

Drie aanhoudingen na vechtpartij Grote Markt

politie persDrie mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat ze betrokken waren bij een vechtpartij op de Grote Markt en zich later tegen de politie keerden.

Rond 02.30 uur werd het Horecateam van de politie gealarmeerd omdat er een flinke vechtpartij was voor een discotheek. Agenten wisten één van de vechtersbazen uit de rommelige situatie te halen waarna de gespannen sfeer leek af te koelen. De 18-jarige Almeerder was echter stevig aangeschoten en dusdanig vervelend dat hij werd aangehouden. Hierop ontstond een worsteling met de verdachte die zich hevig begon te verzetten. Terwijl agenten de verdachte onder controle probeerde te krijgen trachtte de 21-jarige verdachte de aanhouding te verijdelen en belemmerde hij de agenten. Ook deze man werd aangehouden. Bij de aanhoudingen is pepperspray gebruikt. Ondertussen schermden meerdere politieagenten en een hondengeleider de agenten af van omstanders die massaal kwamen kijken. Een 19-jarige verdachte probeerde met geweld meerdere malen door de politielinie heen te komen, ondanks dat hij werd gesommeerd weg te gaan en agenten hem met de wapenstok op afstand hielden. Ook deze verdachte is aangehouden. De drie verdachten zijn familie van elkaar.

Een van de agenten heeft aangifte gedaan van zware mishandeling tegen de 21-jarige Almeerder. De verdachte trapte meerdere malen gericht naar het hoofd van de agent terwijl die op de grond lag in worsteling met een van de andere aangehouden verdachten. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Alle verdachten zitten vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *