Persberichten

Broer en zus beroofd van auto in Stedenwijk

politie persEen automobilist is dinsdagochtend in Stedenwijk beroofd van zijn auto. Rond 10.30 uur leende een 21-jarige jongeman uit Almere samen met zijn 19-jarige zus de auto van hun moeder om inkopen in het centrum te gaan doen. Rond 10.30 uur parkeerde de Almeerder de auto op de Kampenweg ter hoogte van de sporthal Stedenwijk. Hij en zijn zus stapten uit de auto. Direct kwam een jongeman op de Almeerder af. Hij bedreigde hem met een voorwerp en eiste de autosleutels. Inmiddels stond een andere jongeman bij de 19-jarige zus, die haar bedreigde. De bestuurder schrok zich een ongeluk, voelde zich enorm bedreigd en was bang dat hem of zijn zus iets zou overkomen. Daarom stond hij de autosleutels af. De twee carjackers stapten in de auto en reden langs het Cruijf Court weg in de richting van de Stedendreef. De hevig geschrokken slachtoffers renden naar huis, belden hun moeder, waarna de moeder en zij naar het politiebureau gingen om de carjacking te melden.

Signalementen
Man die de 21-jarige Almeerder bedreigde en de gestolen auto bestuurde:

Donkergetinte jongeman van 20-35 jaar, ± 1.85 meter, normaal postuur. Hij had een zwarte baseballpet op en een zwarte sjaal om zijn gezicht. Hij droeg een donkere jas, donkere joggingbroek en zwarte gympen;

De medeverdachte die de 19-jarige zus bedreigde:

Getinte jongeman van 18-25 jaar, ± 1.83 meter, normaal postuur, kort donker haar. Hij droeg een zwart vest/jas met capuchon, donkere sjaal, donkere broek en zwarte werkschoenen (schoenen met grote neus).

Gestolen auto:

De gestolen auto is een zwarte Opel Insignia hatchback, bouwjaar 2012, met het kenteken 71-TNT-1. Aan getuigen van de carjacking en aan mensen die menen de verdachten te herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Hetzelfde verzoek geldt voor mensen die de zwarte Opel Insignia met het kenteken 71-TNT-1 na dinsdagochtend 5 november hebben zien rijden/staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *